4 Mijl Emmen 2018

Noordbarge 8 april 2018. Prachtig weer, veel deelnemers en publiek maakten de derde 4 Mijl van Emmen tot een groot succes. Maar liefst 4230 deelnemers waren er dit jaar. Vorig jaar waren dat er 3950 en het jaar daarvoor 2500, dat zijn stijgingen van 7 % en 58 %. Er was een wijziging in de route aangebracht. Startten ze vorige jaren op de Rondweg, nu was de start bij de tunnel in het centrum. Het Raadhuisplein stond bomvol, want daar werd Emmenaar Kjeld Nuis gehuldigd. De terrassen stroomden over, er klonk muziek alom, kortom er was een prettige reuring in Emmen.

bekende deelnemers
Het grootste deel van het parcours liep door Noordbarge. Noordbarge had speciaal spandoeken laten maken om de lopers aan te moedigen en het publiek te verwelkomen. Aan de Huizingsbrinkweg was het extra gezellig met een stalletje, muziek (in de muziekkeuze zou ik nog wel inspraak willen hebben) hapjes en verfrissende drankjes. De lopers werden luidkeels aangemoedigd. Je zag dat sommigen het zwaar hadden, die hadden misschien nog een paar trainingsrondjes moeten afwerken. Af en toe werd er een stukje kalm aan gedaan, maar als de toejuichingen in Noordbarge aanzwelden, deden ze er weer een tandje bij. Er deden bekenden mee als Kjeld Nuis en oes Eric (burgemeester Van Oosterhout). Ik zag twee collega’s meelopen, leerlingen van mijn oude school, mijn tandarts, een buurvrouw (“Hup Martine!”) en een kameraad uit Sleen. Nieuw (voor mij in ieder geval) waren de meefietsende Rodekruismedewerkers.

allemaal winnaars
De organisatoren van de 4 Mijl kunnen met trots terug kijken op dit prachtige evenement. En de winnaars? Dat waren Alwin Heyting en bij de vrouwen Eline Glas, beiden uit Erm.
Voor sportliefhebbers een prachtige dag. Voor kunstliefhebbers ook, want aan het eind van de middag werden de winnaars bekend bij de expositie ‘Identitijd’ in het CBK-gebouw in De Fabriek. (K.v.d.M.)