Noordbarge! groen, mooi & veilig

Het oudste esdorp van Drenthe (en misschien wel Nederland)

Bestuur PBNB

Vlnr: Sisca Boonstra, Mans Stulen, Sikko Boelema, Lagon Latour-Jeuring, Janneke Luikens, Elgar Feddema, Erna de Jonge, Hans Kremer & Evelien van Eken-Schepers

Plaatselijk Belang Noordbarge is een vereniging. De leden van de vereniging hebben het bestuur gekozen. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Secretariaat: Oude Zuidbargerstraat 7, 7812 AV, Emmen
Telefoon: 0591-616239
E-mail: info@noordbarge.info
Bankrekening: NL85 ABNA 0502 8421 80
KvK: 40047107

Voorzitter: Onno te Nuyl Tijdelijk: Erna de Jonge
Secretaris: Sikko Boelema
Penningmeester: Evelien van Eken
Ledenadministratie: Janneke Luikens

broefhoofd en logo plaatselijk belang Noordbarge

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge in alfabetische volgorde:

Sikko Boelema: “Ik ben sinds eind 2016 secretaris van Plaatselijk Belang Noordbarge. Ik heb me voor het bestuur aangemeld omdat ik het belangrijk vind de leefbaarheid in ons dorp te bevorderen. En het kwam mooi uit: rond dezelfde tijd ging ik met pensioen, na een loopbaan in technische en leidinggevende rollen in het bedrijfsleven. Samen met mijn vrouw Imke woon ik aan de Oude Zuidbargerstraat op de plaats waar vroeger de klompenwinkel van Braam stond. Onze drie kinderen zijn het huis uit. Inmiddels hebben we ook twee kleinkinderen, op wie we zo nu en dan passen.”

Sisca Boonstra: “Ik ben geboren in het jaar 1961. In 1985 zijn we naar Emmen verhuisd en ik ben inmiddels alweer 35 jaar getrouwd met Wim. Wij hebben 2 kinderen. Ik ben verzorgende IG. Mijn hobby’s zijn de tuin, paardrijden en postduiven houden. Bij PBNB heb ik als functie bestuurslid en ik bezoek zoveel mogelijk de nieuwe inwoners van Noordbarge. Net als de andere bestuursleden help ik mee bij neutje schieten, het ontbijt voorbereiden bij stoetbakken, de jaarvergadering en andere activiteiten.”

Evelien van Eken-Schepers: “Sinds 2011 woonachtig in Noordbarge. Wij wonen met heel veel plezier “Achter het Kanaal”. Ik ben getrouwd met Richard van Eken en we hebben twee kinderen samen. Sinds 2016 ben ik penningmeester van Plaatselijk Belang Noordbarge.”

Elgar Feddema: “Ik woon sinds 2016 samen met mijn vrouw Karin en onze 3 kinderen aan de Noorbargerstraat. In het verleden heb ik in Emmen Centrum en in Emmerhout gewoond. Daarnaast heb ik vele jaren actief handbal gespeeld bij o.a. E&O. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en ik zet mij graag in voor de buurt waar ik woon zodat ik een verschil kan maken voor de volgende generaties. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met alle mensen die belangrijk voor mij zijn.  In het dagelijks leven ben ik salesmanager bij V-Line in Duitsland.”

Erna de Jonge: “Mijn naam is Erna de Jonge. Samen met Marco van der Land en onze twee zonen Naud en Maik wonen wij Achter het kanaal te Noordbarge. Sinds 2017 zit ik in het bestuur, en ik ben per 1 januari 2023 Interim voorzitter van PBNB.
Ook voor de gezelligheid commissie zet ik mij in. Hiernaast ben ik werkzaam als administratief medewerker EVOA bij HDF en in mijn vrije tijd ben ik altijd lekker bezig, gezellig winkelen, terrasje pakken en lol maken, maar geniet ik vooral van mijn gezin.”

Hans Kremer: “Ik ben geboren Emmenaar, geboren in 1966 en wij, mijn vrouw Ria en onze kinderen Bart en Danique, hebben bijna 30 jaar aan de Westenesserstraat gewoond. Sinds 1 Oktober 2020 wonen wij met ontzettend veel plezier aan de Noordbargerstraat 84, een heerlijke plek in een heel fijn dorp. Ik ben 27 jaar ondernemer geweest, maar mijn broer en ik hebben ons bedrijf Kremer zand en grind verkocht. Ria en ik vertoeven een groot deel van het jaar (zeker de koude herfst en wintermaanden) met grote regelmaat elders. Ik vind het fijn om iets voor Noordbarge te kunnen betekenen, en een steentje te kunnen bijdrage aan ons dorp en daarom heb ik mij aangemeld om bestuurslid van Plaatselijk Belang te worden.”

Lagon Latour-Jeuring: “Hallo, ik ben Lagon Latour-Jeuring, in 1988 geboren aan de Scheperstraat en nog steeds woonachtig aan de Scheperstraat te Noordbarge. Hier woon ik samen met mijn man Daniel en kinderen Sophie en Dean. Sinds 2017 ben bestuurslid van Plaatselijk Belang Noordbarge, hier zet ik mij onder andere in voor de gezelligheidscommissie en de Stoetbakkencommissie. In mijn dagelijks leven ben ik eigenaar van Administratiekantoor Latour. Verder lees ik graag een goed boek, winkel ik graag, houd ik van een terrasje met vrienden, maar het liefst doe ik leuke dingen met mijn gezin.”

Janneke Luikens: “Mag ik me even voorstellen? Ik ben Janneke Luikens, geboren in Hoogezand-Sappemeer, opgegroeid in Hoogeveen en Assen. Getrouwd met Bert in 1980 en we zijn in Emmen aan de Druwerbrink gaan wonen. Maar rust en ruimte trekt, op zoek gegaan en in Noordbarge neergestreken. Eerst samen met onze 2 kinderen, maar zoals het hoort en gaat in het leven zijn deze uitgevlogen en hebben hun eigen plekje gevonden. Niet van origine een inwoner van Noordbarge dus, maar in al deze jaren is dit wel onze plek geworden waar we met veel plezier wonen. Sinds 2011 zit ik in het bestuur en ik doe daar de leden administratie.”

Mans Stulen: “Ik ben Mans Stulen, geboren in 1968, en sinds mei 2018 samen met mijn vrouw, Helga, woonachtig in Noordbarge. Wij hebben samen twee kinderen die al een aantal jaren uit huis zijn. Ik ben geboren en getogen in Emmen. Na de middelbare school hebben wij een kleine 12 jaar in Amsterdam en Almere gewoond om ons daarna weer in Emmen te vestigen. We wonen nu met veel plezier in Noordbarge. Vanaf november 2022 ben ik bestuurslid in het PBNB. Dit heb ik gedaan omdat ik mij betrokken voel bij het dorp. Ik hoop dan ook een goede bijdrage te kunnen leveren aan het wel en wee van ons dorp.”