Noordbarge! groen, mooi & veilig

Het oudste esdorp van Drenthe (en misschien wel Nederland)

Bestuur PBNB

Voltallig bestuur plaatselijk Belang Noordbarge mei 2018, Emmen
PBNB – vlnr. Evelien, Janneke, Klaas, Erna, Ciska, Sikko, Lagon, Onno, Elgar

Plaatselijk Belang Noordbarge is een vereniging. De leden van de vereniging hebben het bestuur gekozen. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Secretariaat: Oude Zuidbargerstraat 7, 7812 AV, Emmen
Telefoon: 0591-616239
E-mail: info@noordbarge.info
Bankrekening: NL85 ABNA 0502 8421 80
KvK: 40047107

Voorzitter: Onno te Nuyl
Secretaris: Sikko Boelema
Penningmeester: Evelien van Eken
Ledenadministratie: Janneke Luikens

broefhoofd en logo plaatselijk belang Noordbarge

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge stelt zich voor in alfabetische volgorde:

“Mijn naam is Sikko Boelema. Ik ben nu anderhalf jaar secretaris van Plaatselijk Belang Noordbarge. Ik heb me daarvoor aangemeld omdat ik het belangrijk vind mee te helpen de leefbaarheid in ons dorp te bevorderen. En het kwam mooi uit: rond dezelfde tijd ging ik met pensioen, na een loopbaan in technische en leidinggevende rollen in het bedrijfsleven. Samen met mijn vrouw Imke woon ik aan de Oude Zuidbargerstraat op de plaats waar vroeger de klompenwinkel van Braam stond. Onze drie kinderen zijn het huis uit. Inmiddels hebben we ook twee kleinkinderen, op wie we zo nu en dan passen.”


Even voorstellen: “Mijn naam is Sisca Boonstra. Ik ben geboren in het jaar 1961, in 1985 zijn we naar Emmen verhuisd en ik ben inmiddels alweer 30 jaar getrouwd met Wim. Wij hebben 2 kinderen. Mijn hobby’s zijn de tuin, paardrijden, op dit moment een opleiding tot verzorgende volgen en postduiven houden. Bij PBNB heb ik als functie bestuurslid en ik help mee bij neutje schieten, het ontbijt voorbereiden bij stoetbakken, de jaarvergadering en andere activiteiten.”


Evelien van Eken-Schepers: “Sinds 2011 woonachtig in Noordbarge. Wij Wonen met heel veel plezier “Achter het Kanaal”. Ik ben getrouwd met Richard van Eken en we hebben twee kinderen samen. Sinds 2016 ben ik penningmeester van Plaatselijk Belang Noordbarge geworden.”


Elgar Feddema: “Ik woon sinds 2016 samen met mijn vrouw Karin en onze 3 kinderen aan de Noorbargerstraat. In het verleden heb ik in Emmen Centrum en in Emmerhout gewoond. Daarnaast heb ik vele jaren actief handbal gespeeld bij o.a. E&O. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en ik zet mij graag in voor de buurt waar ik woon zodat ik een verschil kan maken voor de volgende generaties. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met alle mensen die belangrijk voor mij zijn.  In het dagelijks leven ben ik salesmanager bij Corlido uit Emmen.”


Erna de Jonge: “Mijn naam is Erna de Jonge en ik woon samen met mijn vriend Marco en zoontje Naud Achter het kanaal te Noordbarge. Sinds 2017 zit ik in het bestuur van PBNB waar ik deel uit maak van de gezelligheidscommissie en mij inzet voor project JA (jongeren actief). Hiernaast ben ik werkzaam als secretaresse bij Cure Fysiotherapie, in mijn vrije tijd mag ik graag een balletje slaan, gezellig winkelen of heerlijk naar de sauna gaan maar bovenal geniet ik volop van mijn gezin.”


“Hallo, ik ben Lagon Latour-Jeuring, in 1988 geboren aan de Scheperstraat en nog steeds woonachtig aan de Scheperstraat te Noordbarge. Hier woon ik samen met mijn man Daniel en kinderen Sophie en Dean. Sinds 2017 ben bestuurslid van Plaatselijk Belang Noordbarge, hier zet ik mij onder andere in voor de gezelligheidscommissie en de Stoetbakkencommissie. In mijn dagelijks leven ben ik eigenaar van Administratiekantoor Latour. Verder lees ik graag een goed boek, winkel ik graag, houd ik van een terrasje met vrienden, maar het liefst doe ik leuke dingen met mijn gezin.”


“Mag ik me even voorstellen? Ik ben Janneke Luikens, geboren in Hoogezand-Sappemeer, opgegroeid in Hoogeveen en Assen. Getrouwd met Bert in 1980 en we zijn in Emmen aan de Druwerbrink gaan wonen. Maar rust en ruimte trekt, op zoek gegaan en in Noordbarge neergestreken. Eerst samen met onze 2 kinderen, maar zoals het hoort en gaat in het leven zijn deze uitgevlogen en hebben hun eigen plekje gevonden. Niet van origine een inwoner van Noordbarge dus, maar in al deze jaren is dit wel onze plek geworden waar we met veel plezier wonen.”


Klaas van der Meulen (1956): “Sinds 2016 ben ik Plaatselijk Belang-bestuurslid. Mijn taken zijn: overleg met sociale partners, de redactie van de website en enkele werkgroepen. Vanaf mijn 22e wonen mijn vrouw Inge en ik in Emmen, eerst in Angelslo en nu in Noordbarge, met een uitstap van 17 jaar in Sleen, waar we camping Pieterom oprichtten en runden. Wij hebben twee zoons. Mijn hobby’s zijn: tuinieren, (race)fietsen, lezen, schrijven, duiven houden, een beetje schilderen, luisteren naar (klassieke orgel)muziek, orgelconcerten in Coevorden organiseren. Mijn beroep was leraar Nederlands, Engels en maatschappijleer. Nu doe ik (onregelmatige) tekst- en taalklussen.


Voorzitter van de Vereniging Plaatselijk Belang Noordbarge Onno te Nuyl: “Met ervaring en enthousiasme wil ik mij inzetten voor de belangen van ons mooie dorp. We willen verbindend zijn met de bewoners,  gezamenlijk activiteiten organiseren en een goede relatie hebben en onderhouden met de gemeente Emmen. Al meer dan dertig jaar geleden van buiten gekomen kan ik zeggen: ik ben een Noordbarger! We moeten het samen doen in het belang van de leefbaarheid. Met de andere bestuursleden vormen we een team dat zich inzet voor de gemeenschap. Dat is best wel eens lastig, maar we komen vooruit en maken er iets moois van.”